Трети ден на гнева - хиляди палестинци излязоха по улиците

...
Трети ден на гнева - хиляди палестинци излязоха по улиците
Коментари Харесай

Трети `ден на гнева` в Западния бряг и Газа, 4 палестинци загинаха през последните 24 часа

Трети " ден на гнева " - хиляди палестинци излязоха по улиците в Западния бряг и Газа на митинг против решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел.

Израелската войска заяви, че е нанесла няколко удара в линията Газа в отговор на ракетите, които бяха изстреляни от палестинския анклав през вчерашния ден по време на митингите.

През последните 24 часа жертвите са общо 4 - двама палестинци починаха при конфликти с израелски служители на реда и двама са убити при въздушните удари. Ранените са десетки.

Палестинският президент Махмуд Абас няма да одобри американския вицепрезидент Майк Пенс, разгласи днес Мажди ал Халиди, дипломатически консултант на Абас.

Визита на Пенс в Израел и палестинските територии е планувана за втората половина на декември.

В четвъртък Белият дом оцени като " контрапродуктивно " вероятно отменяне на срещата.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани мюсюлманите да запазят успокоение в реакцията си на решението на Съединени американски щати да признаят Йерусалим за столица на Израел.

Ердоган съобщи, че протестиращите би трябвало да работят в границите на закона и демокрацията, само че и че за мюсюлманския свят Йерусалим е " алена линия " и е " като зеницата на окото ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР